Riedex afzuigers

Riedex is een bekend merk in Nederland, gespecialiseerd in de productie van industriële afzuigsystemen. Het bedrijf is opgericht in 1970 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie. Riedex biedt een breed scala aan afzuigsystemen voor verschillende industrieën, waaronder houtbewerking.

Onderscheidend

Eén van de belangrijkste kenmerken van Riedex afzuigers is hun efficiënte filtratietechnologie, waarmee stof uit de lucht wordt verwijderd. Dit helpt niet alleen om de werkomgeving schoon en veilig te houden, maar vermindert ook de impact van de industrie op het milieu.

Daarnaast zijn de afzuigsystemen ook energiezuinig, wat zorgt voor lagere kosten. Het merk heeft ook geïnvesteerd in innovatieve technologieën, zoals automatische filterreiniging en stofdetectie, waardoor de systemen efficiënter en eenvoudiger te onderhouden zijn.

Op het afzuigsysteem van Riedex kunnen verschillende machines in de werkplaats aangesloten worden. Het systeem heeft een centrale stofzuigunit die is aangesloten op afzonderlijke afzuigmonden die bij elke machine zijn geplaatst. Dit zorgt voor een efficiënte afvoer van stof en spaanders van de machines, waardoor de werkplaats schoner en veiliger blijft.

Riedex afzuigsystemen koopt u bij De Visser Houtbewerkingsmachines

De verschillen tussen binnen- en buitenopstellingen van Riedex

  • Binnenopstellingen zijn bedoeld voor in een afgesloten ruimte, zoals een werkplaats of fabriekshal. Buitenopstellingen zijn ontworpen om buiten te worden geplaatst, bijvoorbeeld op een dak.
  • Binnenopstellingen zijn in het algemeen ook compacter en hebben meestal minder kracht dan buitenopstellingen, omdat ze zijn ontworpen voor een specifieke werkruimte.
  • Buitenopstellingen zijn ontworpen om grote hoeveelheden lucht af te zuigen en hebben vaak een grotere afzuigcapaciteit en krachtigere ventilatoren dan binnenopstellingen.
  • Wanneer de afzuigcapaciteit groter is dan 8.000 m3 per uur, dan moet er sowieso gekozen worden voor een buitenopstelling.

Zowel de binnen- als buitenopstellingen van Riedex zijn TÜV en ATEX gecertificeerd.

Riedex afzuigers bij De Visser Houtbewerkingsmachines

Bij ons zijn er verschillende afzuigers van het merk Riedex. Wanneer u meer informatie wilt over een bepaalde machine, dan kunt u de brochure met alle specificaties erbij downloaden. Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op.